Регистрация

Панакота с малини

Панакота с малини
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 4933

Панакота с малини върху сос от шоколад с лешници.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. мляко
  • 1 ч.л. неовкусен желатин на прах
  • 3 ч.ч. сметана
  • 1/3 ч.ч. мед
  • 1 ч.л. захар
  • щипка сол
  • горски плодове по избор (например малини, както е в случая)
  • 1/4 ч.л. чист екстракт от ванилия (по желание)

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете млякото и желатина. Оставете да престои 3-5 мин., докато желатинът се разтвори.

2. Сложете тази смес в тенджерка и бъркайте на умерен огън. Внимавайте да не заври.

3. Добавете сметаната, меда, захарта, солта и ванилията и изчакайте да се разтворят напълно.

4. Налейте в купички/формички или в чаши за вино. Оставете да се охлади в хладилника за поне 6 часа.

5. В чиния за серивране сипете малко шоколадов сос и обърнете формичката с панакотата отгоре. Украсете с пресни горски плодове.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. ца
  2. 98
  3. Хляб
  4. КАЙМА
  5. 700
  6. 30
  7. 40
  8. орех
  9. пуешко
  10. Пипер

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта