Регистрация

Панакота с малини

Панакота с малини
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 4571

Панакота с малини върху сос от шоколад с лешници.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. мляко
  • 1 ч.л. неовкусен желатин на прах
  • 3 ч.ч. сметана
  • 1/3 ч.ч. мед
  • 1 ч.л. захар
  • щипка сол
  • горски плодове по избор (например малини, както е в случая)
  • 1/4 ч.л. чист екстракт от ванилия (по желание)

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете млякото и желатина. Оставете да престои 3-5 мин., докато желатинът се разтвори.

2. Сложете тази смес в тенджерка и бъркайте на умерен огън. Внимавайте да не заври.

3. Добавете сметаната, меда, захарта, солта и ванилията и изчакайте да се разтворят напълно.

4. Налейте в купички/формички или в чаши за вино. Оставете да се охлади в хладилника за поне 6 часа.

5. В чиния за серивране сипете малко шоколадов сос и обърнете формичката с панакотата отгоре. Украсете с пресни горски плодове.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта