Регистрация

Сладки слепени целувки

Сладки слепени целувки
Трудно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 3782

Luxemburgerli или Luxembourger са гордостта на Confiserie Sprüngli в Цюрих, Швейцария.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 4 белтъка
  • 175 г захар
  • 50 г едро натрошени бадеми
  • 1 пакет (8 г) ванилова захар
  • 1 с.л. какао

За пълнежа:

  • 100 г масло
  • 50 г пудра захар
  • 2 жълтък
  • 50 г шоколад
  • сокът и кората на 1/2 лайм

За топинга:

  • 50 пудра захар
  • 1 ч.л. белтък
  • малко оцветител за храна (по желание)

Начин на приготвяне:

На бисквитите:

1. Разбийте белтъка на сняг.

2. Прибавете захарта малко по малко.

3. Прибавете бадемите и ваниловата захар.

4. Разделете сместа наполовина и прибавете какаото в едната.

5. Постелете тавичка с хартия за печене.

6. С помощта на готварски пош (размер 4), разпределете течното тесто в тавичката.

7. Сложете бисквитките във фурната (предварително загрята на 75°C). Оставете да се пекат разделени с клечки за зъби между тях, 2 часа. Трябва да станат леко твърди и пухкави.

На пълнежа:

1. Разбийте маслото на крем.

2. Поръсете пудрата захар и разбъркайте с жълтъка и маслото.

3. Разделете наполовина.

4. Разтопете шоколада в купа върху гореща вода и го прибавете към едната половина.

5. Прибавете сока от лайм и кората в другата половина.

6. Слепете тъмните бисквитки с шоколадовия пълнеж и по желание поръсете с малко какао.

7. Слепете светлите бисквитки с пълнежа от лайм.

8. Смесете пудра захар с белтък и хранителна боя (може да сложите и малко сок от лайм) и украсете бисквитките с лайм.

9. Сложете готовите сладки в хладилник, за да не омекват. Поднесете още същия ден.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта