Регистрация

Скариди с гъби и майонеза

Скариди с гъби и майонеза
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 907

Скаридено предястие с печурки, лук и майонеза.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 г скариди
  • 250 г пресни печурки
  • 1 глава лук
  • 100 г кашквал
  • 2 с.л. майонеза
  • 2 скилидки чесън
  • 1/2 връзка копър
  • сол и пипер на вкус
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 2 с.л. олио
  • 1 с.л. масло

Начин на приготвяне:

1. Почистете скаридите от жилата. Ако не ви се занимава с кулинарни експерименти, си купете почистени скариди.

2. Печурките нарежете на полумесеци, а лука наситнете.

3. Сгорещете в тиган или касерола олиото и запържете в него лука докато стане прозрачен. Добавете гъбите и гответе докато пуснат вода.

4. Добавете скаридите. Ако са прекалено големи, ги нарежете на 2-3 части по ширина. Гответе 5 минути от добавянето им, като през това време водата от гъбите трябва да изври.

5. Добавете маслото, разбъркайте и гответе още минута. Поръсете с кашкавала и махнете от огъня.

6. В хаванче счукайте чесъна със сол. Добавете лимоновия сок, майонезата и пипер на вкус. С тази смес овкусете готовите скариди.

7. Поднесете с бейби листенца спанак или салата и поръсете с наситнен копър.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. за
  2. ордьов
  3. 30
  4. ром
  5. Плодове
  6. Квас
  7. П
  8. 6
  9. солен
  10. !

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта