Регистрация

Чеснови скариди с масло и магданоз

Чеснови скариди с масло и магданоз
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 966

Скариди соте с лимонов сок, масло, магданоз и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. зехтин
  • 800 г скариди
  • 6 скилидки чесън
  • лют пипер на вкус
  • 1 лимон
  • листата на връзка магданоз
  • 40 г масло
  • 2/3 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

1. Скаридите почистете от жилата и обвивката като оставите опашките за по-красиво. Можете директно да си купите почистени скариди, за да си спестите тази стъпка.

2. Чесъна и листата на магданоза почистете и наситнете. Изстискайте сока на лимона.

3. Сгорещете в голям тиган на силен огън зехтина и изсипете вътре скаридите. Гответе и бъркайте две минути, добавете чесъна и бъркайте още 2 минути.

4. Поръсете с лютия пипер, залейте с лимоновия сок и намалете огъня на умерен. Гответе 1 минута. Добавете маслото, намалете още малко огъня и посолете. Прибавете магданозените листа, гответе около 1:30 минути до разтапяне на маслото. Бъркайте периодично.

5. Прехвърлете в плато или индивидуални порции и хапвайте докато е топло.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта