Регистрация

Сирене по Шопски на микровълнова



Сирене по Шопски на микровълнова
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 1704

Бързо българско ястие тип гювече със сирене и шунка върху подложка от домати и с капаче от печени чушки, масло и яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Готвенето на микровълнова е бързо, а може да бъде и вкусно, ако се вложи традиция и кулинарна фантазия. Именно такова ястие показва Иван Звездев в канала Кухнята на Звездев, като предоставя на български ресторантьор да направи различно Сирене по Шопски с добавка на шунка, което се изпича за борени минути на микровълнова фурна. Това е идеална идея за бърза вечеря или домашно сготвен обяд.

В земен съд на дъното се нарязва обелен домат, след това се покрива с кубчета шунка, следват парчета сирене на едро, капаче от печена чушка, ако имате. Ако ли не, можете да сложите още домат. По желание се боцват гъбки от буркан, но задължително всичко това се покрива с масълце и се поръсва с чубрица. Любителите на пикантната храна могат да мушнат едно люто чушле между късчетата сирене. И остава да сложите капак на гювеча и да го пъхнете в микровълновата фурна за 5-8 минути. Можете да запечете и на фурна, но там вече ще са необходими 10-15 минути.

А за да е наистина вкусно, питателно и българско, след изпичане можете да чукнете 1-2 яйца отгоре, да ги поръсите със сол и червен пипер и да върнете да се допече до желаната твърдост на яйцата. Точните продукти, които все пак са по желание и според вкуса, можете да видите в края на клипа. А за по-малко от половин час можете да си приготвите вкусното гювече и да се насладите на изкусителна домашна храна. По-големите гладници могат да си сервират и филийка хляб за сигурно наяждане.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта