Регистрация

Сепия от банан



Сепия от банан
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 2370

Как се прави октопод от банан.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Показваме ощ една идея за украса от храна, която пак е вид карвинг за начинаещи, защото не изисква големи творчески умения и богат инвентар от ножове и остриета за дялкане. Крайният резултат е по-скоро украса за трапеза или начин да накарате децата да предпочетат един полезен плод пред комерсиалните сладкиши от хранителната верига. За тази кулинарна тънкост са ви нужн само един банан, две карамфилчета, един нож и лимонов сок. Останалото е желание и 10 минути на разположение, ако за първи път сте решили да се пробвате в плодовата декорация.

Банана се обелва откъм чепката до средата, като се оформят пипала. За едни това е сепия, за други - октопод. Чепката се запазва и от нея се правят очичките на морския обитател, като се изрязват овали и в тях се забожда по едно карамфилче. Пипалата се почистват от останалата по тях сърцевина, а очичките се настаняват на мястото си. От вътрешността на изрязания банан се прави полегало, а върху него се поставя октопода, чиито пипала можете да прострете в различни форми.

Ако сепията ви трябва за украса, не забравяйте да я напръскате с лимонов сок, защото в противен случай ще потъмнее около половин час след направата си. За да сте сигурни във всяка изпълнена правилно стъпка, ви препоръчваме да работите паралелно с видеото, което ще ви напътства акуратно.

Забавлявайте се и опитайте!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта