Регистрация

Карвинг роза от тиквичка



Карвинг роза от тиквичка
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 4450

Как да направим роза от ненужното капаче на тиквичките.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Леко вдигаме летвата в карвинга за начинаещи, който ежедневно ви споделяме, като предлагаме едно интересно и нетрудно изпълнение, за което обаче ще е добре да имате нож за карвинг или поне двуостър нож с извит връх. Тук вече работим по-детайлно, за да се получи накрая едно красиво цвете, което да украси ордьовъра на трапезата.

Изборът на тиквичка за карвинг е много адекватен, тъй като за разлика от повечето плодове и зеленчуци, тя може да издържи дълго време преди да спихне или да започне да пожълтява. Въпреки това едно намазване или напръскване на творбата с малко лимонов сок допълнително ще запази свежестта й.

Колкото до самата изработка - нужно е търпение. Ако направата на това цвете отнема около 6 минути на обиграна ръка, то новаците в занаята ще трябва да си отделят поне 20 минути, както и ще е добре да се заредят с повече от една тиквичка, ако стане грешка. Ако бързате да посрещнете гости, по-добре си изберете друг обект от категория ДЕКОРАЦИЯ. Но ако имате за цел да задобреете в правенето на украса от хранителни продукти, този урок ще ви е изключително ценен.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта