Регистрация

Лесни делфини от банани



Лесни делфини от банани
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 4558

Украса от банан - карвинг за начинаещи с бананови делфинчета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Карвингът е изкуството за създаване на образи от храна. В това видео няма да научите техника на карвинг експерт, но ще придобиете практично умение, което не изисква талант на скулптор. Лесно е да се направи делфин от банан, стига да знаете как. А идеята е подходяща за украса на плодови плата и ордьоври. Само за десет минути дори и лаик в кухнята ще успее да си сътвори двете сладки животники, които, поставени на трапезата, ще радват окото на всички. 

Освен това животинките от плодове са перфектен начин да накарате детето си да избере даровете на природата пред поредния кроасан или вафла, купено кексче или друг вид сладкиш - беден на витамини и богат на рафинирана захар и изкуствени добавки. Затова вземете си остър тънък нож, един-два банана и заредете видеото. Сега просто работете в екип с вашия ръководител.

За очите на делфинчето ще ви трябват зърна черен пипер или бахар, които е добре да не попадат в устата на детето ви. Внимавайте също с факта, че нарязаният банан потъмнява бързо. Ако ще правите плуващия бозайник за украса, напръскайте го с лимонов сок, който ще запази свежестта на плода за 2-3 часа. И още един съвет - спретнете го непосредствено преди да бъде представен - така намаляте риска естественото окисляване на банана да ви изложи.

В повечето карвинг училища обясняват, че бананите са изключително лесни за обработка плодове, но именно заради потъмняването се използват рядко.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта