Регистрация

Свински ребърца с черен пипер и гъбен сос

Свински ребърца с черен пипер и гъбен сос
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 5334

Вкусни китайски ребърца с гъбен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г свински ребра (с малко мазнина)
  • 150 г пресни печурки, нарязани
  • 1/2 с.л. масло
  • малко царевични нишесте, разредено с вода (за сгъстяване), по желание
  • олио за пържене

За соса:

  • 6 с.л. черен пипер, натрошен
  • 1 1/2 с.л. сос от стриди
  • 2 с.л. китайско вино за готвене
  • 1 с.л. светъл соев сос
  • 300 мл вода
  • 2 ч.л. захар

Начин на приготвяне:

1. Бланширайте ребърцата.

2. Сварете ги в тенджера с всички необходими продукти за соса.

3. Когато заври, намалете огъня до слаб.

4. След 1 1/2 свалете от котлона.

5. Докато сосът още къкри, запържете гъбите с маслото до готовност и докато поемат цялото масло.

6. Прибавете ги в соса.

7. Варете още 5 мин.

8. Сгъстете соса с малко царевично нишесте, размито във вода, но не много. Сосът не трябва да е прекалено гъст.

9. Запържете сварените ребърца с няколко капки олио за 1/2 мин. от всяка страна, само колкото да покафенеят.

10. Поднесете ребърцата, полети със сос отгоре.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
2
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта