Регистрация

Свински пържоли на фурна

Свински пържоли на фурна
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 6464

Печено свинско с лук, мед и горчица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1-2 килограма свински пържоли
  • 1 голяма глава лук
  • 1 чаена лъжица мед
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1 чаена лъжица риган
  • 1 чаена лъжица мащерка
  • 1 чаена лъжица горчица
  • 1/2 чаена лъжица черен пипер
  • 1/2 чаена лъжица червен пипер
  • 3 супени лъжици олио
  • 3 супени лъжици оцет

Начин на приготвяне:

За по-вкусни и крехки свински пържоли препоръчваме да се мариноват. Сложете ги в подходящ съд. Добавете към тях нарязания на шайби лук и всички подправки, олиото, оцета и меда. Затворете ги плътно и нека престоят за една нощ в хладилника.

Сложете ги в тава, заедно с маринатата. Запечатайте я с алуминиево фолио и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 60 мин. Махнете фолиото и нека се запекат на горен реотан за около 5-6 мин. Внимавайте да не станат прекалено сухи. Така приготвени свински пържоли са крехки, сочни и ароматни.

 

Добър апетит!

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта