Регистрация

Салата кимчи домати по корейски

Салата кимчи домати по корейски
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 937

Пикантна туршия от домати с пресен лук по корейски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 100 г пресен лук
  • 5 ч.л. лют пипер на люспи или чили на люспи
  • 3 с.л. рибен сос (може да замените с Уорчестър)
  • 1 с.л. захар
  • 1 ч.л. сол
  • 5 скилидки чесън
  • 1 с.л. оцет
  • 1-1,2 кг едри твърди червени домати

Начин на приготвяне:

1. Наситнете пресния лук и го прехвърлете в купа.

2. Добавете лютия пипер, фиш сос, захарта, намачкания или минат през преса чесън, оцета, солта и разбъркайте.

3. Доматите измийте и с върха на ножа извадете точицата от средата им без да разрязвате зеленчука.

4. Разрежете на четвъртини всеки домат като не режете до края - идеята е доматите да останат цели, но да са цепнати на пеперуда, за да може да се напълнят.

5. Изберете си кутия за съхранение с капак, в която доматите да се прибират сравнително плътно. Взимайте домат, слагайте от плънката в средата му и поставяйте в кутията. Напълнете така всички домати и върху тях разпределете останалата плънка, ако има такава.

6. Сложете капака и поставете кутията в хладна стая, но не в хладилник, за 24 часа. След това имате кръстоска между салата и туршия с натрапчива пикантност и силен дъх на чесън - точно както се сервира в корейските кухни.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 ден

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта