Руска млечна супа с цвекло
Борш с кисело мляко и цвекло.
Необходими продукти:
- 3 ч.ч. кисело мляко или кефир
- 2 ч.ч. вряла вода
- 3 с.л. течна сметана (или мляко висок процент)
- 3-4 главички варено или мариновано цвекло
- 2-3 стръка зелен лук
- 1/2 връзка пресен копър (най-добре използвайте само листенцата)
- 1 яйце
- 1 краставица
Начин на приготвяне:
1. Разбийте в голяма купа киселото мляко така, че да няма бучки.
2. Добавете водата и разбъркайте хубаво.
3. Цвеклото рендосайте и вкарайте в сместа.
4. Наситнете копъра и го прибавете в купата.
5. Същото направете с пресния лук.
6. Яйцето сварете, белтъка нарежете на малки кубчета, а жълтъка претрийте през пръсти в борша.
7. Накрая добавете сметаната и краставицата, нарязана на малки кубчета като за таратор.
8. Посолете на вкус и си хапнете с удоволствие. Странна за българина, но традиционна за руснака рецепта за полезна супа, която братушките дори хапват за закуска.
Сервирайте с резени варени яйца и украса от пресни зеленини и заквасена сметана по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ