Регистрация

Руска млечна супа с цвекло

Руска млечна супа с цвекло
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1445

Борш с кисело мляко и цвекло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 ч.ч. кисело мляко или кефир
  • 2 ч.ч. вряла вода
  • 3 с.л. течна сметана (или мляко висок процент)
  • 3-4 главички варено или мариновано цвекло
  • 2-3 стръка зелен лук
  • 1/2 връзка пресен копър (най-добре използвайте само листенцата)
  • 1 яйце
  • 1 краставица

Начин на приготвяне:

1. Разбийте в голяма купа киселото мляко така, че да няма бучки.

2. Добавете водата и разбъркайте хубаво.

3. Цвеклото рендосайте и вкарайте в сместа.

4. Наситнете копъра и го прибавете в купата.

5. Същото направете с пресния лук.

6. Яйцето сварете, белтъка нарежете на малки кубчета, а жълтъка претрийте през пръсти в борша.

7. Накрая добавете сметаната и краставицата, нарязана на малки кубчета като за таратор.

8. Посолете на вкус и си хапнете с удоволствие. Странна за българина, но традиционна за руснака рецепта за полезна супа, която братушките дори хапват за закуска.

Сервирайте с резени варени яйца и украса от пресни зеленини и заквасена сметана по желание.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта