Регистрация

Руло от целувки със сметана и киви



Руло от целувки със сметана и киви
Лесно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 1756

Сладкиш с целувчени блатове и сметанов крем с цитрусови плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Влизаме в кухнята със "сладката" влогърка Диана Митова-Попова - Диди, за да си сготвим един лесен и изкусително вкусен домашен десерт с целувчени блатове и плънка от бита сметана с плодове по избор. Този сладкиш е страхотен избор да почерпите семейство и приятели, но не е подходящ за сервиране на официална вечеря или изтънчени гости, тъй като целувчените блатове нямат съвършена гладкост и често стоят на шупли след опичане. Този факт да не ви притеснява, ако просто сте се спрели на сладкото руло като решение за домашен сладкиш. То не е никак грозно на вид, а вкусът му е пленяващ. Освен това в него можете да сложите останалите в хладилника плодове, които си просят да бъдат впрегнати в нещо далеч по-вкусно от плодова салата.

Първо се прави блата от 6 белтъка, които се разбиват на сняг. Как да получите хубава гъста пяна ще разберете от безценните съвети за биене на белтъци, които Диди дава във видеото. После добавяме бяла и пудра захар в сместа и след това я изсипваме в застлана с пергамент голяма тава. Печем за 20-тина минути на 180 градуса. А докато основата на десертното руло се готви, се захващаме с крема.

Него правим елементарно - разбиваме 500 мл сладкарска сметана. Това е. После добавяме любимите плдове (ако са малки - може и цели, ако са големи - по-добре нарежете) и по желание можем да придадем още сладост на крема с мед, ванилова или обикновена захар, карамелен сос. Тук импровизацията е изцяло според вкуса. Остава да навиете рулото и всичко е готово. А можете също да разрежете блата на 4 части и да си направите 5-етажна торта като започнете от блат и завършите с крем. Така пукнатините няма да си личат, а отгоре можете да украсите с още плодове и сладкарски орнаменти.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
6
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта