Регистрация

Мезе от сурово мариновани рибни филенца

Мезе от сурово мариновани рибни филенца
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1012

Маринована риба в саламура за мезе или добавка към салати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 170 г сол
  • 80 г захар
  • 625 мл вода
  • 500 г рибно филе - сьомга, сьомгова пъстърва, риба тон или друго по желание
  • 10-20 мл студено пресован зехтин
  • свежи листа копър за украса или листенца ядлива бейби люцерина
  • лимонови резени за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа изсипете захарта и солта и залейте със студена вода. Бъркайте няколко минути докато подправките се разтворят напълно.

2. Рибното филе почистете от кожа и кости и нарежете на много тънки лентички.

3. Слагайте по няколко лентички в саламурата без да се докосват една до друга и дръжте 3 минути. Обърнете и дръжте още 3 минути.

4. Вадете лентичките нежно една по една върху домакинска хартия. С друга домакиснка хартия попийте водата отгоре. Трябва да станат напълно сухи. След това редете в плато с леко застъпване.

5. Подредените мариновани рибни хапки намажете със зехтин с четка. Покрийте със стреч фолио и приберете в хладинлик за 1 час.

6. Сервирайте с резени лимон и украса от копър или малки зелени листенца.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта