Регистрация

Ордьовър с пилешко, майонеза и орехи

Ордьовър с пилешко, майонеза и орехи
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 986

Руско мезе с ядки, месо, майонеза, лук и варени картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 картофа
  • 3 пилешки бутчета
  • 2 дафинови листа
  • 4 зърна бахар
  • 6 зърна черен пипер
  • 3 яйца
  • 100 г кашкавал
  • 6 кисели краставички
  • 1 малка глава или 1/2 голяма глава червен лук
  • сол на вкус
  • 150-200 мл майонеза

За украсата:

  • пера пресен лук
  • орехови ядки на половинки (поне 150 грама)

Начин на приготвяне:

1. Сложете пилешките бутчета в тенджера, залейте ги с вода, така че да ги покрива поне 3 пръста, пуснете зърната бахар и пипер при тях, добавете дафиновите листа и варете на умерен огън докато месото започне да се разпада от кокала. След това прецедете бульона и си го заделете за супа с домашен пилешки бульон. В него можете да пуснете и кожата, защото тя не е необходима. Почистете месото от костите и го нарежете на ситно. Посолете.

2. Докато чакате пилешкото да се сготви, пуснете в един съд картофите да се сварят, във втори - сварете яйцата.

3. Рендосайте кашкавала на едро ренде и го приберете в хладилник. Отцедете киселите краставички от маринатата и ги нарежете на малки кубчета. Лука наситнете. Когато картофите са сварени, ги обелете, рендосайте на едро ренде и посолете. Сварените яйца обелете.

4. Започнете да редите мезето на пластове. От картофите в поднос или голяма чиния оформете ананас. Можете предварително да си го очертаете. След това намажете с майонеза. Следва пласт от лука, а над него - половината от пилешкото месо. Пак намажете с майонеза. Отгоре разпределете киселите краставички и след това останалото пилешко. Ред е отново на майонезата. С нея дооформете хубаво ананаса. Ако не ви се занимава, просто редете в кръг или в купа.

5. Поръсете кашкавала, а върху него натрошете жълтъците на варените яйца. Отгоре рендосайте белтъците. За финал по желание украсете с ореховите ядки и оформете "косата" на ананаса от перца пресен лук. Дръжте в хладилник до сервирането.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта