Регистрация

Рибени кюфтенца с къри майонеза

Рибени кюфтенца с къри майонеза
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2335

Пържени кюфтета от треска с млечен сос за потапяне.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За кюфтенцата:

  • 2 ч.ч. сварена риба треска, осолена и накъсана
  • 1½ ч.ч. универсално брашно
  • 3 стръка зелен лук, нарязан
  • 5 скилидки чесън, счукан
  • 2 големи яйца
  • 1 ч.л. къри на прах
  • ½ ч.л. лют червен пипер
  • 1 с.л. бакпулвер
  • 1 ч.ч. вода
  • олио за пържене
  • резени лимон, за украса (по желание)

За къри майонезата:

  • 1 ч.ч. майонеза
  • ½ ч.л. лют червен пипер
  • 2 ч.л. къри на прах
  • 2 ч.л. пресен лимонов сок
  • 6 скилидки чесън, счукан (или повече)

Начин на приготвяне:

1. Може да приготвите предварително майонезата, като я оставите в хладилника до използване. Сложете всички необходими продукти в кухненски робот или блендер и ги пюрирайте до гладък крем. Заделете.

2. Смесете необходимите продукти за кюфтенцата (без олиото и резените лимон) в купа до хомогенност.

3. Добавете вода или брашно, ако е необходимо, до постигането на желаната консистенция - трябва да се получи като гъсто тесто за палачинки.

4. Сгорещете 2 - 3 см олио в голям тиган.

5. С помощта на лъжица пуснете около ¼ ч от тестото с рибата в горещото олио и пържете за около 2-3 мин. от всяка страна или до златисто.

6. Не пържете по много наведнъж, за да не се променя температурата на мазнината и за да станат хрупкави кюфтенцата.

7. Отцедете върху кухненска хартия.

8. Поднесете горещи с къри майонезата или със сос тартар, украсени с лимоновите резени.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта