Регистрация

Датски рибени кюфтенца

Датски рибени кюфтенца
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2688

Кюфтета от риба с масло и сметанова заливка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 450 г рибено филе, без кожата и фино смляно (риба треска, морски език, бяла риба)
  • 2 ч.л. сол
  • щипка бял пипер
  • 5 с.л. обикновено брашно или картофено брашно
  • 50 г масло
  • 2 яйца
  • 400 - 500 мл лека сметана

Начин на приготвяне:

1. Смесете подправките с каймата и брашното.

2. Много добре разбъркайте сместа и прибавете маслото, докато се абсорбира напълно.

3. Прибавете едно по едно яйцата.

4. Постепенно налейте сметаната.

5. Ако сместа се пресече, сложете купата в гореща вода и разбийте докато отново стане гладка.

6. Опитайте на вкус.

7. С помощта на две лъжици, потопени в гореща вода, оформете кюфтенца.

8. Сложете около 1 л подсолена вода да заври.

9. Сварете една от готовите топчици, за да проверите консистенцията - ако е прекалено мека, прибавете още яйца, а ако е много твърда, разредете със сметана.

10. Ако не е нужно да коригирате, сварете всички кюфтенца за по няколко минути - когато са готови, ще изплуват на повърхността.

11. Поднесете като предястие или използвайте за супа.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта