Регистрация

Пюрирана зеленчукова супа с домашни крутони

Пюрирана зеленчукова супа с домашни крутони
Лесно   |   Порции 3-5   |   Видяна: 3022

Крем супа от тиква, моркови и картофи с хрупкави парченца хляб.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • парче тиква около 200 грама
  • 2 средни моркова
  • 5 средни картофа
  • 2 кубчета зеленчуков бульон
  • черен пипер
  • зехтин
  • мляко или сметана по желание (около 150 мл)
  • 2 яйца
  • магданоз
  • вода

За крутоните:

  • 4 филийки стар хляб
  • зехтин
  • риган
  • мащерка
  • шарена сол
  • босилек

Начин на приготвяне:

1. Сварете картофите, тиквата и морковите до средна твърдост. Обелете картофите, нарежете ги на едро и ги сложете в 1,2 литра вода заедно с тиквата и морковите, които също са на не много дребни кубчета. Оставете да закипи заедно.

2. Добавете зеленчуковите бульони и пасирайте супата с помощта на пасатор или преса за пресоване на храни до желаната гладкост. Опитайте на сол. Ако трябва – добавете няколко щипки или още едно бульонче. Ако гъстотата ви се струва прекалена – долейте още вода.

3. Оставете да поври за още десетина минути и добавете млякото или сметаната, ако ще слагате такива. Сипете също и зехтин. Дръпнете от огъня.

4. Застройте с двете яйца, предварително разбити в няколко лъжици врял бульон от супата. Така няма да се пресече белтъка. Изсипвайте ги на тънка струя при непрекъснато бъркане.

5. Поръсете вече застиващата супа с черен пипер и нарязан на ситно пресен магданоз.

На крутоните:

1. Постелете една тава с хартия за печене или просто използвайте тефлонова такава.

2. Нарежете хляба на кубчета със страна около половин сантиметър.

3. Сложете кубчетата в тавата така, че да не се застъпват. Поръсете с подправките, после и накапете със зехтин.

4. Печете на слаба или средна фурна до покафеняване. Не използвайте висок градус, защото крътоните ще изгорят на повърхността, а в средата ще останат сурови.

* Поднесете супата, като нахвърляте върху нея крутони! Добър апетит!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта