Регистрация

Пържено тофу в сладко-кисел сос

Пържено тофу в сладко-кисел сос
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1772

Зеленчуци с тофу по азиатски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 20.03.2018

Веганско китайско ястие готвят Лора и Стоян, за да зарадват и любителите на азиатската кухня по време на пости. Крайният резултат от суетата над печката е шарена купичка със зеленчуци, смесени с пържено на маслена баня тофу и овкусени с пикантен сладко-кисел сос. Ястието е лесно за приготвяне, но въпреки че не съдържа животински продукти, не е особено диетично заради пърженето.

Първо си запържваме кубчетата тофу на маслена баня и ги изваждаме да се отцедят. Правим домашен сладко-кисел сос като разбъркваме доматена салца с мед, оцет, лют пипер и сол. Заделяме и продължаваме с нарязването на зеленчуците. Чушките и тиквичките се режат на тънки жулиени, а чесъна и джинджифила се наситняват.

Сгорещяваме част от мазнината от пърженето на тофуто и в нея готвим чесъна и джинджифила докато започнат да променят цвета си. След това добавяме чушките и тиквичките и щом се запържат, връщаме тофуто в играта и заливаме с доматения сос. Готвим около 1-2 минути и разпределяме в индивидуални порции.

За да придадем автентичност на ястието, го поръсваме със семена бял сусам, листенца пресен кориандър и нарязан косо зелен лук. Изглежда идеално, а и е доста вкусно.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта