Регистрация

Пържено пиле с корнфлейкс и билки



Пържено пиле с корнфлейкс и билки
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 1221

Панирани пилешки гърди в корнфлейкс с ароматни подправки и чеснов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Хрупкавото панирано пилешко е любимо американско мезе, обичано навред из света. Ала не е необходимо всеки път, когато на човек му се дохапват пилешки гърди с корнфлейкс да тича до някой ресторант или да се възползва от хранителни доставки. Много по-бързо и евтино ще излезе да го направите у дома си. А и можете да спретнете няколко порции, за да хапнат всички на богато. Как се прави - показва Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев.

Пилешките гърди се режат на филета и се мариноват за 30-тина минути в разбито с малко вода кисело мляко. Брашно се смесва с червен пипер, сол, риган, босилек и чесън на прах. В чопър се смила на едро корнфлейкс, а в купа се разбиват яйца. Остава да сгорещите на умерен огън олио в тиган. После се взима филенце, овалва се в брашнената смес, след това в разбити яйца, на финала в корнфлейкс. После се пържи до позлатяване, като температурата не трябва да е висока, за да се сготви равномерно.

А ако искате сос, смесвате равни количества майонеза и кисело мляко, добавяте соев сос и чесън на прах или намачкан пресен чесън и разбърквате. А после топвате пилешкото и хрускате - страхотно, нали?

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта