Регистрация

Пържени кюфтенца от леща и булгур с козе сирене

Пържени кюфтенца от леща и булгур с козе сирене
Средно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 3680

Пържени вегетариански кюфтенца от леща и булгур с козе сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 140 г червена леща
  •  150 мл портокалов сок
  •  350 мл вода
  • 2 дафинови листа
  • 90 г булгур
  • 80 мл зехтин
  • 1 глава лук
  • 1 ч.л. захар
  • 4 яйца
  • 6-8 зърна бахар, смлян
  • лют червен пипер
  • 2-3 ч.л. сол
  • млян черен пипер
  • 1 с.л. брашно
  • козе сирене
  • течен мед
  • пресни червени чилита
  • листа мента

Начин на приготвяне:

1. Сварете лещата с дафиновите листа за 15 мин. във вода и портокалов сок. Обелете лука и го нарежете ситно. Глазирайте го със захарта в зехтин и 1 с.л. вода. Смесете лука и булгура с лещата и соса й и оставете сместа да престои 1 1/2 часа.

2. Разбийте брашното и яйцата и ги добавете при лещата. Овкусете щедро с пипер, чили и смлян бахар. Разделете тестото на 2 равни части. Овкусете едната част със сол и изпържете малки кюфтенца от 1 ч.л. от течното тесто в тиган със зехтин, за около 2 мин. от всяка страна. Оставете ги да се отцедят върху кухненска хартия. Направете същото и с останалото тесто.

3. Разбъркайте на крем малко течен мед и козе сирене и поставете от тази смес върху всяко охладено кюфтенце. Украсете с фино нарязано чили чушле и ментови листа.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта