Регистрация

Пържени кренвиршки от филии хляб

Пържени кренвиршки от филии хляб
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 869

Домашни пържени филии с кренвирши или пирожки с кренвирши с тесто от готов хляб. Лесен паниран сандвич с колбас и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 кренвирша
  • 6 филии тостерен хляб от квадратните
  • 60 г кашкавал
  • 2 яйца
  • сол
  • 50-80 мл олио

За крутони по желание:

  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • лют пипер по жлание
  • 3 с.л. олио или зехтин

Начин на приготвяне:

1. Разполовете кренвиршите по средата на дължината, за да се получат две по-къси парченца. Коричките на хляба отрежете с остър нож.

2. Разбийте в купа яйцата  със солта. Кашкавала нарежете на 6 парчета с дължина малко по-малко от тази на половинките кренвирши, дебелина и ширина около 1-1,5 см.

3. Останалата срединка от хлебчетата разточете с точилка нежно, за да стане по-широка, дълга и тънка.

4. С четка мацнете с разбито яйце по един от по-късите краища на всяка разточена филия.

5. В другия край сложете парче кашкавал и кренвирш. Завийте на руло и притиснете, за да залепне в яйцето. Оформете така и шестте мини кренвиршки.

6. Сипете в тиган олио, колкото да покрива плътно дъното. Сгорещете на умерен огън.

7. Овалвайте всяко рулце с кренвирш в разбитите яйца и след това пържете двустранно до образуването на златиста коричка. Вадете върху домакинска хартия.

8. Ако искате да си направите вкусен домашен хлебен чипс от коричките, ги нарежете на кубчета, покапете с мазнината и овкусете със сол, чесън на прах и лют пипер на вкус. След това запечете до златисто като разбърквате на сух тиган на умерен огън или в загрята на 200 градуса фурна за 6 до 8 минути.

9. Вкусните домашни пържени кренвиршки можете да поднесете с любимия си сос за топкане по желание.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта