Пържени филийки с шоколад и канела
Сладки сандвичи с шоколад, панирани в масло.
Страхотна идея за сандвич за закуска, който не е от най-полезните, но пък е толкова вкусен и засищащ, че няма как да не бъде идеалният сладък старт на деня. Това е хрумка на кулинарната влогърка Милена, която прави панирани филийки с течен шоколад и апетитна коричка от яйца и масло с дъх на ванилия и канела. Приготвят се бързо и лесно, но крайният резултат обещава да бъде изяден още по-скорострелно.
Първо се запасяваме с филийки, които режем по диагонал, за да са още по-апетитни и примамливи на вид. След това всяка двойка слепяме с течен шоколад, а ако желаете, можете да опитате с домашен мармалад или пък фъстъчено масло. После разбиваме яйцата, добавяме канела и ванилия за неустоим вкус и сгорещяваме масло в тиган на умерен огън. Следва да овъргаляме всеки от двойните сандвичи в ароматната яйчена смес и да запържим в маслото. Добре е сандвичите да се извадят върху домакинска хартия, която да попие излишната мазнина, припомня Милена. На финала можем да поръсим с пудра захар за разкош и да сервираме - толкова вкусно и лесно, че при такава закуска човек забравя да брои калориите. А децата в семейството ще се очароват от хапването.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ