Пържен пастет от черен дроб
Домашен пастет със сметана, горчица и лук.
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 500 г телешки черен дроб
- 3 с.л. олио
- 300 г масло
- 2 с.л. коняк или ром
- 100 г магданоз
- 2 ч.л. сладка горчица
- 2 дафинови листа
- сол и пипер на вкус
- щипка индийско орехче на прах
- 1/2 ч.л. кориандър
- 100 мл течна сметана
Начин на приготвяне:
1. Лука нарежете на колелца, а дроба почистете и нарежете на едро.
2. Сгорещете олиото в тиган, запържете лука до прозрачност, добавете половината от маслото, дафиновите листа и дроба.
3. Гответе 5-6 минути докато дробчетата се запечатат хубаво отгоре, а отвърте останат леко розови. При нужда разрежете едно за проба.
4. Налейте сметаната и ароматния алкохол, добавете кимиона и индийското орехче, овкусете със сол и пипер и оставете всичко да заври заедно.
5. Сместа прехвърлете в купата на блендера. Махнете дафиновите листа. Добавете останалото масло, горчицата и магданоз. След това пюрирайте до получаването на гладък крем.
6. Охладете и сервирайте. Можете да поднесете с вилички за боцкане, с хляб или сухари за намазване или да намажете върху солени бисквитки и да сервирате като ордьовър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ