Регистрация

Пържен пастет от черен дроб

Пържен пастет от черен дроб
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1792

Домашен пастет със сметана, горчица и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 500 г телешки черен дроб
  • 3 с.л. олио
  • 300 г масло
  • 2 с.л. коняк или ром
  • 100 г магданоз
  • 2 ч.л. сладка горчица
  • 2 дафинови листа
  • сол и пипер на вкус
  • щипка индийско орехче на прах
  • 1/2 ч.л. кориандър
  • 100 мл течна сметана

Начин на приготвяне:

1. Лука нарежете на колелца, а дроба почистете и нарежете на едро.

2. Сгорещете олиото в тиган, запържете лука до прозрачност, добавете половината от маслото, дафиновите листа и дроба.

3. Гответе 5-6 минути докато дробчетата се запечатат хубаво отгоре, а отвърте останат леко розови. При нужда разрежете едно за проба.

4. Налейте сметаната и ароматния алкохол, добавете кимиона и индийското орехче, овкусете със сол и пипер и оставете всичко да заври заедно.

5. Сместа прехвърлете в купата на блендера. Махнете дафиновите листа. Добавете останалото масло, горчицата и магданоз. След това пюрирайте до получаването на гладък крем.

6. Охладете и сервирайте. Можете да поднесете с вилички за боцкане, с хляб или сухари за намазване или да намажете върху солени бисквитки и да сервирате като ордьовър.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта