Регистрация

Домашен пастет с майонеза

Домашен пастет с майонеза
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 2244

Разядка с мляно варено месо, яйца, подправки и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 моркова
  • 600 г варено месо (пилешки гърди, телешко пържоли или комбинация от телешко и свинско)
  • 50 г свинска или патешка мас по желание
  • 2 глави лук
  • 2 с.л. растителна мазнина за пържене
  • 4 скилидки чесън
  • 250 г майонеза
  • 3-4 яйца (варени)
  • сол, червен, черен и лют пипер на вкус
  • още подправки по желание

Начин на приготвяне:

Забележка: Сварете си месото предварително като можете да комбинирате няколко вида месо. Пилешко с патешко, телешко със свинско или пилешки гърди със свинско. Можете да прибавите дафинов лист, черен пипер и бахар и след това да имате домашен бульон, който да ви послужи за друго готвене.

1. Обелете лука и го наситнете.

2. Нарежете и моркова на кубчета.

3. Сгорещете растителната мазнина и запържете в нея лука и моркова.

4. През месомелачка минете месото, после яйцата, лучената запръжка с морковите и маста (ако слагате). Запазете си една мръвка, която да мине през мелачката за финал, за да обере остатъците от другите продукти.

5. Смесете добре смлените съставки, добавете подправки на вкус и намачкания чесън. Изсипете и майонезата и замесете еднородна смес. Добре ще е да го направите на ръка.

6. Поднесете охладено като маз за филийки или брускети или пък сервирайте като тежка разядка за боцкане за мезе.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. от кайма
  2. нар
  3. 40
  4. млечна
  5. food
  6. са
  7. 180
  8. Праз
  9. 70
  10. очи

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта