Регистрация

Домашен пастет с майонеза

Домашен пастет с майонеза
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1962

Разядка с мляно варено месо, яйца, подправки и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 моркова
  • 600 г варено месо (пилешки гърди, телешко пържоли или комбинация от телешко и свинско)
  • 50 г свинска или патешка мас по желание
  • 2 глави лук
  • 2 с.л. растителна мазнина за пържене
  • 4 скилидки чесън
  • 250 г майонеза
  • 3-4 яйца (варени)
  • сол, червен, черен и лют пипер на вкус
  • още подправки по желание

Начин на приготвяне:

Забележка: Сварете си месото предварително като можете да комбинирате няколко вида месо. Пилешко с патешко, телешко със свинско или пилешки гърди със свинско. Можете да прибавите дафинов лист, черен пипер и бахар и след това да имате домашен бульон, който да ви послужи за друго готвене.

1. Обелете лука и го наситнете.

2. Нарежете и моркова на кубчета.

3. Сгорещете растителната мазнина и запържете в нея лука и моркова.

4. През месомелачка минете месото, после яйцата, лучената запръжка с морковите и маста (ако слагате). Запазете си една мръвка, която да мине през мелачката за финал, за да обере остатъците от другите продукти.

5. Смесете добре смлените съставки, добавете подправки на вкус и намачкания чесън. Изсипете и майонезата и замесете еднородна смес. Добре ще е да го направите на ръка.

6. Поднесете охладено като маз за филийки или брускети или пък сервирайте като тежка разядка за боцкане за мезе.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта