Регистрация

Пържен ориз с риба и гъби

Пържен ориз с риба и гъби
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1955

Ориз на тиган с гъби, зеленчуци и рибни хапки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г филе от риба по избор
  • 300 г гъби
  • 1 глава лук
  • 2 моркова
  • 1 ч.ч. ориз (най-добре става с басмати)
  • 100 мл олио или зехтин
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Лука наситнете, а моркова рендосайте на едро ренде.

2. Нарежете гъбите на не много малки парченца. Хубаво е да се усещат. Можете да използвате както пресни, така и от консерва или сушени, накиснати във вода.

3. Сварете ориза до полуготовност в подсолена вода.

4. Рибните филета запържете двустранно в част от олиото или зехтина.

5. В останалата мазнина запържете първо лука, след това добавете морковита, а после и гъбите. Оставете да се готвят известно време.

6. Запържената риба нарежете на хапки и ги върнете в тигана.

7. Изсипете и ориза и гответе до готовност. Овкусете със сол и пипер.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта