Регистрация

Китайски пържен ориз с месо

Китайски пържен ориз с месо
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 6002

Традиционен пържен ориз по китайски със зеленчуци, яйца и наденица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. зеленчуково олио
  • 2 яйца, разбити
  • 1 с.л. нарязан чесън
  • 3 с.л. нарязан зелен лук
  • 4 китайски наденички, нарязани фино
  • 1 с.л. фино нарязани сушени скариди
  • ¼ ч.ч. накъсана осолена риба, (например някаква пушена риба)
  • 4 ч.ч. ориз (сварен)
  • 1/3 ч.ч. замразен зелен грах
  • 2 с.л. соев сос

Начин на приготвяне:

1. В сгорещения уок сипете олиото и покрийте цялата му повърхност с мазнина, като го наклоните на всички страни. Сложете яйцето в тигана и направете дебел слой от сготвеното яйце. Заделете.

2. В същия тиган сложете чесъна и зеления лук. Сотирайте докато си пуснат ароматите, но внимавайте да не изгорят. Сложете наденичката, сушените скариди и рибата. След това добавете ориза, зеления грах и яйцето. Овкусете със соев сос. Поднесете горещо.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
2
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта