Регистрация

Пържен ориз с кимчи и телешко

Пържен ориз с кимчи и телешко
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 3355

Пикантно корейско ястие с телешко и ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • кимчи от зеле напа (със соковете)
  • телешка кайма или друг вид месо по избор
  • зеленчуково олио
  • около 2 с.л. соев сос
  • ориз - късозърнест или дългозърнест, може да е от предишния ден
  • глава лук, нарязан на кубчета
  • чесън
  • сусамово олио

По желание:

  • чили чеснов сос
  • яйце
  • семена сусам
  • зелен лук

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука и чесъна на кубчета и заделете. Нарежете зелевото кимчи на малки парчета и също заделете.

2. Сложете зеленчуково олио в уок или тиган и прибавете лука, чесъна и каймата.

3. Прибавете ориза, като разбъркате хубаво.

4. Прибавете кимчито и соковете му. Прибавете желаното количество, докато стане леко оранжево. Сложете соевия сос и разбъркайте с ориза.

5. Прибавете чили чесновия сос и олиото от сусамови семена. Не спирайте да бъркате с ориза.

6. Прибавете яйце (по желание), семена сусам и зелен лук. Разбъркайте отново и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта