Регистрация

Пълнено пиле с палачинки, месо и гъби

Пълнено пиле с палачинки, месо и гъби
Трудно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 3413

Най-странната и най-вкусната рецепта за пълнено пилешко - с цели панирани палачинки с плънка от пилешко, гъби и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 цяло пиле
  • сол, черен пипер и майонеза на вкус
  • 2 яйца
  • 100 грама кашкавал

За плънката:

  • 300 грама гъби
  • 2 глави лук
  • любимите ви подправки на вкус
  • масло
  • растителна мазнина

За тестото:

  • 1 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. мляко
  • 2 яйца
  • 1 с.л. захар
  • сол на вкус
  • растителна мазнина

Начин на приготвяне:

1. Първата стъпка е особено деликатна. От вас се иска да разпорите така кожата на пилето между крилата и бутчетата, че да извадите от там гръдния кош с костите като останат кожата и за нея закачени крилцата, бутчетата и трътката. Това е вид своеобразно одиране, което е специфично за всяка птица, но ще ви е най-лесно ако сте търпеливи и си помагате с пръсти.

2. След като бялото пилешко месо с все коста е в ръцете ви, а външната обвивка на птичето е отделена от него, обезкостете и нарежете бялото месо. Нарежете също и една глава лук, а след това запържете мръвките заедно с лука, сол и черен пиер в малко масло. След като тази плънка се охлади, я нарежете на много малки парчета или я пуснете за 2-3 секунди в чопър. Трябва да е силно наситнена.

3. Направете втората плънка като наситните гъбите и ги запържите с другата глава лук. След това пасирайте или минете през месомелачка.

4. Замесете тестото като идеята му е да стане с гъстота на смес за катми. Изпечете от него палачинки.

5. Половината палачинки завийте с едната плънка, а другата половина - с другата. 

6. Разбийте яйцата. В отделен съд настържете кашкавала. Пилешката кожа намажете отвътре със сол, пипер, подправки по избор и майонеза.

7. Овъргаляйте палачинките, както са вече завъртяни със съответната плънка, първо в разбитите яйца и след това в настъргания кашкавал.

8. Вземете пилешката кожа с висящите от нея бутчета и крилца и я напълнете плътно с палачинките така, че да се изпъне. Зашийте хубаво пилето след напълване така, че да изглежда като "истинско".

9. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.

Ето и как изглежда напречен разез на пилето:

печена пилешка кожичка с крилца, кълки и палачинки

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1.30 часа
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта