Пълнено пиле с палачинки, месо и гъби
Най-странната и най-вкусната рецепта за пълнено пилешко - с цели панирани палачинки с плънка от пилешко, гъби и лук.
Необходими продукти:
- 1 цяло пиле
- сол, черен пипер и майонеза на вкус
- 2 яйца
- 100 грама кашкавал
За плънката:
- 300 грама гъби
- 2 глави лук
- любимите ви подправки на вкус
- масло
- растителна мазнина
За тестото:
- 1 ч.ч. брашно
- 1 ч.ч. мляко
- 2 яйца
- 1 с.л. захар
- сол на вкус
- растителна мазнина
Начин на приготвяне:
1. Първата стъпка е особено деликатна. От вас се иска да разпорите така кожата на пилето между крилата и бутчетата, че да извадите от там гръдния кош с костите като останат кожата и за нея закачени крилцата, бутчетата и трътката. Това е вид своеобразно одиране, което е специфично за всяка птица, но ще ви е най-лесно ако сте търпеливи и си помагате с пръсти.
2. След като бялото пилешко месо с все коста е в ръцете ви, а външната обвивка на птичето е отделена от него, обезкостете и нарежете бялото месо. Нарежете също и една глава лук, а след това запържете мръвките заедно с лука, сол и черен пиер в малко масло. След като тази плънка се охлади, я нарежете на много малки парчета или я пуснете за 2-3 секунди в чопър. Трябва да е силно наситнена.
3. Направете втората плънка като наситните гъбите и ги запържите с другата глава лук. След това пасирайте или минете през месомелачка.
4. Замесете тестото като идеята му е да стане с гъстота на смес за катми. Изпечете от него палачинки.
5. Половината палачинки завийте с едната плънка, а другата половина - с другата.
6. Разбийте яйцата. В отделен съд настържете кашкавала. Пилешката кожа намажете отвътре със сол, пипер, подправки по избор и майонеза.
7. Овъргаляйте палачинките, както са вече завъртяни със съответната плънка, първо в разбитите яйца и след това в настъргания кашкавал.
8. Вземете пилешката кожа с висящите от нея бутчета и крилца и я напълнете плътно с палачинките така, че да се изпъне. Зашийте хубаво пилето след напълване така, че да изглежда като "истинско".
9. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.
Ето и как изглежда напречен разез на пилето:
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ