Регистрация

Пълнени чушки с червен боб и сирене



Пълнени чушки с червен боб и сирене
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1975

Печени чушки на жар с плънка от моцарела и боб.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 15.09.2017

Пълнени чушки с моцарела - това не е рецепта, взаимствана от нашите баби, но идеята в своята основа е типично българска. Рецептата е модерна симбиоза от два вида традиционни ястия с пълнени чушки - пълнени чушки с боб и такива със сирене. Тук обаче Лора и Стоян вмъкват и трета хрумка - рецептата за пълнени чушки по велинградски, които се пекат на жар и с капачетата си. И така се получава една вкусна симбиоза от рецепти, в която чушката ухае на огън, а в нея се гуши плънка от намачкан червен боб с кимион и лют пипер, завит от разтопена при термичната обработка моцарела. Ето и как се прави ястието:

Бобът от консервата се отцежда, а отделно се наситняват лук и чесън. Семенца кимион се запичат на сух тиган и се скълцват в хаванче. После се сгорещява зехтин, запържват се лука и чесъна до леко позлатяване и към тях се добавят бобените зърна. Плънката се овкусява с кимиона, сол, лют и пушен пипер по желание. Пресипва се в друг съд, намчква се с вилица и се добавят късове моцарела.

Следва да отрежем и запазим капачетата на чушките, а семките да почистим внимателно. После пълним с боба и моцарелата и връщаме капчетата. И тъй като не всеки има шанс да разпали огнище, можете да запечете на грил тиган, плоча и дори във фурна.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта