Пълнени чушки с месо и боб по мексикански
Пълнени камби с кайма, червен боб, царевица, кашкавал и варен ориз. Пикантни и много апетитни.
Необходими продукти:
- 4 големи сочни камби - разноцветни или едноцветни по ваш избор
- 800 г кайма
- 250 г червен боб от консерва - отцедено тегло, може и малко повече
- 1 малка консерва царевица - около 200 грама отцедено количество
- 120 г ориз + 2 кубчета пилешки бульон + 250 мл вода
- 1-2 люти чушлета
- сол и пипер на вкус
- 2-4 скилдики чесън
- 1 с.л. сух кориандър
- 1 с.л. с връх червен сладък пипер
- 1 ч.л. кимион - млян
- 3 плочки кашкавал за сандвичи по желание
- 50 г кашкавал, моцарела или друго твърдо сирене
Начин на приготвяне:
1. Ориза сварете във водата на слаб огън за 20-25 минути като добавите натрошените бульончета. Дръпнете настрана след това и оставете без капак, за да се изпари цялата влага от него.
2. Чушките опитайте да поставите изправени. Ако се климват или падат, отрежете най-долната част на връхчетата без да пробивате дупка в чушката и застопорете. Трябва да стоят изправени. След това отрежете горното капаче и извадете семките. Измийте и почистете чушките, а остатъците около дръжката оберете и нарежете на малки кубчета.
3. Наситнете лука, чесъна и лютото чушле. Отцедете боба и царевицата от сока на консервите.
4. Пуснете на умерен огън ненамаслен тиган с незалепващо покритие. Изсипете каймата в него и рохкайте докато се разпадне на трохи. Добавете лука, чесъна и лютата чушка, подправете със сол, червен и черен пипер, кориандър и кимион. Бъркайте периодично 5 минути.
5. През това време подредете чушките в тава изправени и ги пъхнете в загрята на 180 градуса фурна за 10 минути.
6. Добавете ориза, боба и царевицата при каймата и мешайте няколко минути докато чушките са готови. Рендосайте кашкавала.
7. По желание на дъното на всяка чушка пъхнете по плочка кашкавалче за сандвичи от плоските квадрати. Много добре се наместват в камби. Отгоре разпрделете каймяната смес с варива и за финала оформете калпаче от рендосания кашкавал.
8. Върнете във фурната на същата температура за 25 минути. След това сервирайте и се насладете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ