Регистрация

Пълнени гъби с кашкавал и лук

Пълнени гъби с кашкавал и лук
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1011

Гъбени кошнички с лук и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 8 големи гъби
  • 1 глава лук
  • 1 с.л. олио
  • 20 г масло
  • сол и пипер на вкус
  • връзка магданоз
  • 150 г кашкавал
  • 8 ч.л. течна сметана (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Почистете гъбите, отделете пънчетата от шапчиците и наситнете пънчетата. Щапчиците подпредете с отвора нагоре в тава, застлана с хартия за печене.

2. Лука наситнете, сгорещете олиото и го запържете до прозрачност. Добавете пънчетата и маслото и гответе докато омекнат. Овкусете със сол и пипер, махнете от огъня и добавете наситнен магданоз. Получената смес разпределете в шапчиците.

3. Добавете по 1 ч.л. течна сметана във всяка шапчица. Можете да сложите още сол и пипер, ако прецените, че е необходимо.

4. Рендосайте кашкавал и го поръсете върху пълнените гъби. Запечете на 200 градуса за 15-20 минути.

5. Поднесете с пресен магданоз.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта