Регистрация

Кошнички с гъби и козе сирене

Кошнички с гъби и козе сирене
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 4027

Естетичен солен ордьовър със сирене и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. дребни гъби, измити и грубо нарязани
  • 1 ч.ч. бели гъби, измити и грубо нарязани
  • 3 с.л. зехтин
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • 2 с.л. прясна мащерка, на отделни листа
  • 1 / 3 ч.ч. червено вино
  • 1 / 2 ч.л. сол
  • 100 г козе сирене
  • 24 готови тестени кошнички

Начин на приготвяне:

1. Загрейте зехтина на средно силен огън и прибавете към него чесъна. Когато чесънът се позапържи, прибавете гъбите, червеното вино и 1 с. л. мащерка. Оставете на котлона докато виното се изпари и гъбите поомекнат – около 5-10 минути.

2. Докато гъбите се готвят, запечете тестените кошничти в предварително загрята на 180 С фурна за 3-5 минути докато се зачервят. Оставете ги настрани да изстинат.

3. Когато гъбите са готови, оставете ги настрани да изстинат напълно.

4. Сложете по малко козе сирене на дъното на всяка изстинала кошничка. Сложете отгоре малко гъби.

5. Наръсете кошничките с останалите листа мащерка и сервирайте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта