Регистрация

Пълнени гъби с бекон и кашкавал

Пълнени гъби с бекон и кашкавал
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2359

Гъбени кошнички с кашкавал и бекон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 12 големи гъби
  • 200 г бекон, шунка или друг колбас по избор
  • 6 кисели краставички
  • 50 г масло
  • 2 скилидки чесън
  • сол и пипер на вкус
  • 120 г кашкавал
  • магданоз за украса по желание

Начин на приготвяне:

1. Гъбите разделете на пънчета и кошнички. Измийте добре и при нужда обелете.

2. В купа нарежете на много ситно бекона, киселите краставички и пънчетата, ако са годни за ядене (не всяка гъба има вкусни и сочни пънчета).

3. Подредете гъбите с отвора нагоре в тава, застлана с хартия за печене.

4. Маслото на стайна температура разбъркайте с намачкания на паста чесън. Разпределете в гъбите.

5. Овкусете кошничките със сол и пипер.

6. Напълнете с плънката.

7. Рендосайте кашкавала и половината от него разпределете върху кошничките. Може и по-малко от половината, ако са препълнени.

8. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.

9. Извадете, поръсете останалия рендосан кашкавал. Плънката вече ще е слегнала. Върнете обратно във фурната за до 5 минути. Ако гъбите са се сготвили, върнете в изключена фурна. Ако ли не - намалете на 180 градуса.

10. Готовите гъби поднесете с украса от листенца магданоз.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта