Регистрация

Пълнен шаран в тестена кора



Пълнен шаран в тестена кора
Средно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1984

Шаран на фурна с обвивка от тесто и плънка от лук и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 06.12.2017

Пълнен шаран с лук и орехи, увит в трипластова тестена кора и запечен на фурна е празничната риба, която се готви за Никулден в кухнята на Лора и Стоян. Рецептата позволява да спретнем нещо различно за деня на Св. Николай, като отново заложим на традиционната риба за честването - шарана.

Започваме с тестото за обвивката. Брашното се смесва със сол, вода и яйце и се оформя твърдо тесто, което се намазнява и се оставя да почине за 30 минути - достатъчно време да се захванем с плънката рибата. За нея се наситнява лук и се запържва в зехтин. След като се сготви към него се добавят наситнени орехи и нарязан на кубчета лимон. Овкусява се със сол и пипер и се разбърква добре.

Рибата се обтрива със сол и пипер вътрешно и външно. След това се пълни със запръжката. После се връщаме към тестото, като го разделяме на 3 части. Всяка от тях разточваме на кора, намазняваме със зехтин едната, лепим отгоре втората, намазняваме и нея, после слагаме и третата. След това увиваме рибата в тестото и прехвърляме в тава. Намазняваме финално и печем на 180 градуса за 50-тина минути.  

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта