Регистрация

Пролетна салата със сирене и дресинг



Пролетна салата със сирене и дресинг
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1159

Салата от листни зеленчуци с млечен дресинг, краставици и репички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 19.04.2018

Предложение за свежа салата от листни зеленчуци в затоплящото се време отправят Лора и Стоян, като приготвят една нискокалорична салата със спанак, маруля, краставица, пресен лук и репички. Предястието има нестандартен вкус, защото лукът се маринова в оцетен сос със захар, а салатата се овкусява с микс от заквасена сметана и мляко. Поднася се с орехи и сирене, за да е наистина питателна и да може да мине и за диетично основно във времето, когато най-силно искаме да свалим килцата след Великден.

Първо наситняваме пресния лук и го прехвърляме в купа. Заливаме с бял винен оцет, добавяме захар и сол. Оставяме за 10-тина минути да се маринова. През това време накъсваме измитите листенца салата, добавяме бейби спанак към тях, краставица, нарязана на кубчета и репички на шайби. Смесваме всичко заедно.

В купа смесваме заквасена сметана с прясно мляко, наситнена прясна мента, сол и маринования лук с част от маринатата. С този сос заливаме салатата, разбъркваме и разпределяме в индивидуални порции. Отгоре натрошаваме бяло сирене и поръсваме с орехи или друг вид ядки по желание.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта