Регистрация

Пресни картофи с репички и халуми



Пресни картофи с репички и халуми
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1298

Пресни картофки на пара с пролетни зеленчуци, маслини и пържено халуми.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 25.04.2017

Пролетна питателна картофена салата, гарнитура с картофи или пък основно ястие в гръцки стил - всичко това се открива в една рецепта за задушени пресни картофки със сирене, маслини, сусам, зеленчуци и горчичен дресинг. Ако сте предвидили тази салата за предястие, то не сервирайте тежко основно, защото може да сте се понахранили още преди то да е дошло на трапезата.

Първо картофките се готвят на пара докато омекнат. Можете и да ги запържите, за да станат хрупкави и питателни, но тогава ястието ще е една идея по-нездравословно. Все пак и кипърското сирене халуми се пържи, защото неутралният му вкус изисква термична обработка. Следва да наситним зеленчуците - пресен лук и репички, които носят добрия дух на пролетта. Остава да нарежем маслини, които да подсилят гръцката нотка. После смесваме всичко (без халумито) заедно и разбъркваме.

Салатата овкусяваме с дресинг от горчица, оцет и зехтин, риган и копър, сол и пипер. Размесваме, изсипваме в индивидуални чинии и отгоре поръсваме кубчетата халуми. Ето едно страхотно ястие, подходящо за всякакви поводи.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта