Предястие с калмари и моркови
Варени туби от калмари със зеленчуци и майонеза.
Необходими продукти:
- 300 г туби от калмари (най-добре си ги купете почистени за директно готвене, ако нямате уменията да се справите с тях)
 - 3 моркова
 - 1 глава лук
 - 2 с.л. лимонов сок
 - 6 кисели краставички по желание
 - 3 яйца
 - 3 с.л. майонеза
 - сол и черен пипер на вкус
 
Начин на приготвяне:
1. Пуснете яйцата да се сварят до твърдост.
2. В тенджера кипнете около 1,2 литра вода. Щом заври, пуснете в нея измитите моркови и оставете да се варят за 3 минути. След това не изхвърляйте водата.
3. Щом заври отново сипете 1 с.л. сол. Когато солта се разтвори и водата пак кипне, пуснете тубите калмари да се готвят за 1 минута и 30 секунди. След това извадете и отделете настрани.
4. Морковите рендосайте и изсипете в купа. Добавете към тях обелените и нарязани на парчета яйца, наситнения лук и нарязаните на кубчета кисели краставички.
5. Тубите от калмари нарежете на тънки кръгчета и прибавете към останалите продукти.
6. Залейте с лимоновия сок, овкусете със сол и пипер и добавете майонезата. Разбъркайте и предястието е готово.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ