Регистрация

Предястие от зелен фасул с тахан



Предястие от зелен фасул с тахан
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1909

Бърза и полезна салата от кенийски зелен фасул с лимонов сок и сусамов тахан.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 01.06.2017

Толкова е лесно да сготвим нещо вкусно и различно, полезно за тялото, бързо за направа и изненадващо за близките. Именно такава рецепта предлагат Лора и Стоян с няколко продукта, като обещават, че до максимум 25 минути апетитното предястие ще се настани на трапезата.

Първо кенийския фасул, познат още като френски зелен боб, се сварява в подсолена вода за 5-7 минути, като е добре да внимавате да не го преварите. Следва да се шокира под течаща студена вода, за да се спре процеса на готвене. Можете да опитате и с друг сорт зелен фасул, но избраният от водещите е неслучайно. Той е по-сладникав и много крехък, перфектен за салати и нуждаещ се от съвсем кратка, но задължителна термична обработка.

Бобът се поднася със сос, за който се смесват сусамов тахан, чесън и лимонов сок. При нужда се разрежда с вода и задължително се осолява. По-екстравагантно настроените кулинари могат да го подправят с лют пипер и кимион. Накрая фасула се смесва със соса и се поднася с наситнен магданоз. Готово - успяхте ли да го сготвите за по-малко от 25 минути?

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта