Регистрация

Постна спелта със зеленчуци



Постна спелта със зеленчуци
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1301

Топла салата с резене, спелта и печени чушки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 13.12.2017

Топла салата, която може да се превърне в постно основно със зърна и зеленчуци готвят Лора и Стоян, залагайки на един полезен и рядко употребяван в българската кухня продукт - спелта. Това са зърна, подобни на пшеницата, които не са скъпи, съдържат много витамини, минерали и фибри и се готвят доста по-бързо от боба. Създават приятна хрупкавост на ястията и се съчетават добре с остри вкусове, тъй като придават неутралитет на ястието.

Първо накисваме спелтата за 20 минути в хладка вода. После я кипваме и варим половин час. А през това време си правим всичко останало. Червен лук и резене нарязваме на полумесеци. Наситняваме чесън и нарязваме на лентички печени червени чушки от буркан и сушени домати в сос от зехтин. Следва да загреем зехтин в голям тиган и в него да запржим лука, чесъна и резенето. Щом поомекнат, но останат хрупкави в средата си, махаме тигана от ктлона и добавяме чушките и доматите. Овкусяваме със сол, пипер и ким, разбъркваме и изчакваме спелтата да се свари, ако още не е готова. След това я отцеждаме хубаво и вкарваме в салатата.

Разбъркваме ястието, опитваме на вкус, по желание прибавяме още подправки и оцет, ако има нужда, и след това сервираме ястието докато е още топло.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта