Регистрация

Правила за готвене на свински вратни пържоли



Правила за готвене на свински вратни пържоли
Средно   |   Порции 10 броя   |   Видяна: 3043

Как се разфасова свински врат и как се правят пържоли от свински врат.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Какъв свински врат да си купя, как да го разфасовам на вкусни пържоли и как се прави идеалната свинска вратна пържола на фурна? На всички тези въпроси отговаря авторът на канала Готвене за начинаещи, като дава безценни съвети за съвършен свински стек. Всяко действие в кухнята си има причина, а каква е тя - ще разберете във видеото.

Месото трябва да е било охладено, но не и замразено. 30-тина минути преди рязането се прибира във фризер, за да може да се нареже по-лесно. Маринова се между 1 и 2 дни в смес от лук и чесън с морска сол, чубрица, черен, червен и лют пипер, заедно със зехтин. Вади се 2-3 часа преди готвене от хладилника и се запечатва на много силно сгорещен тиган.

Запечатаните пържоли се редят в тава, а остатъците от маринатата се изсипват в тигана, налива се червено вино и се оставя да изври алкохола. После се монтира с масло и се подслажда с мед. Получената смес служи за заливка на пържолите. Те се пекат на 180 градуса за около 35 минути. След изваждане се завиват с фолио и се оставят да починат. Чак после се режат.

А цялото майсторско готвене стъпка по стъпка - гледайте във видеото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 ден

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
2
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта