Регистрация

Постни сухи чушки и зелеви сармички



Постни сухи чушки и зелеви сармички
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1649

За Бъдни вечер зелеви сарми с ориз и сливи и сухи чушки с оризова плънка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Във времето на народните постни зимни гозби каналът Dazzle Spoon представя рецепта за сарми от кисело зеле с ориз и сушени плодове, а със същата плънка в тенджерата могат да се доглавят и постни сухи чушки с оризи лук. Така и така ще се прави плънката, която е обща, защо не се спретнат повече бройки ястия за Бъдни вечер или постна семейна вечеря, в която всеки да има избор?

Лукът се наситнява и се задушава в мазнина с вода. Добавя се измитият ориз, долива се мазнина и щом се оцъкли, се сипва топла вода. Подправя се със сол и пипер, лютичко по желание и се оставя да поври. Сухите чушки се накисват във вода. Тенджера се покапва с олио и се застила с листа кисело зеле. Първо се завиват няколко зелеви сарми, в тях по желание можете да сложите и сушени плодове - сини сливи без костилки или стафиди. После се затискат с чушките. Ако имате още останала плънка, увийте си я в зеленце.

Всичко това се поръсва с червен пипер за красота, по желание се застила с още зелеви листа и се залива с кипната вода в тигана от запръжаката. Затиснете с обърната чиния, за да не се разтворят сармите. Остава да варите 30-тина минути на котлон и после ястието е готово - народни, лесно и вкусно.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта