Регистрация

Постна гъбена яхния по бургундски



Постна гъбена яхния по бургундски
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2175

Микс от гъби в зеленчуково-брашнен винен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 09.12.2015

 

Тази рецепта е за постещите любители на Телешко по бургундски - гъби, направени по сходна рецепта, но добре вплетени във вкусно ястие, в което няма животински продукти. За да е по бургундски използваме и традиционно за областта вино - пино ноар, което участва в състава на вкусния гъст сос в рецептата. А в него има още зеленчуков бульон, доматен концентрат, лучена запръжка и естествения сок, отделен при термичната обработка на гъбите. А накрая готовата яхния можете да поднесете с допълнителен засищащ елемент - в случая това са печени на фурна картофи, но можете да се спрете и на ориз или други варива.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта