Регистрация

Постна гъбена супа с кокосово мляко

Постна гъбена супа с кокосово мляко
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 920

Постна супа от гъби с картофи, моркови, чушка и лук в бульон от кокосово мляко или кокосова сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 3 с.л. олио
  • 300 г пресни печурки или други свежи гъби по избор
  • 1 червена сладка чушка
  • 2 картофа - около 250 г общо
  • 100 г спанак + 2 скилидки чесън
  • 1,2-1,5 л вода - зависи колко гъста искате да е супата
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. млян черен пипер
  • 200 мл кокосово мляко или кокосова сметана
  • прясна билка - копър, магданоз, мащерка или босилек

Начин на приготвяне:

1. Лука, моркова и чушката нарежете на кубчета. Спанака наситнете и смелете в чопър със скилидките чесън. Гъбите почистете и нарежете на полумесеци.

2. В тенджера сгорещете олиото и запържете лука и моркова на умерен огън за 5 минути като бъркате периодично.

3. Добавете гъбите, размешайте и оставете да се готвят 5 минути под капак. През това време обелете картофите, измийте и нарежете на кубчета.

4. Изсипете картофите и чушката в ястието, разбърквайте  3-4 минути и след това оставете под капак да се задушат за още толкова време. А докато чакате - подгрейте водата.

5. Прибавете смления спанак с чесъна. Залейте с водата и изчакайте да кипне. Сложете капак и оставете да се готви 25 минути.

6. Овкусете със сол и пипер. Сипете кокосово мляко или мсетана и намалете огъня на слаб. Оставете под капак за още 5-6 минути.

7. Разпределете в индивидуални порции и поръсете с листенца пресен магданоз, копър или босилек.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта