Регистрация

Гъбена супа с картофи и пушено сирене

Гъбена супа с картофи и пушено сирене
Лесно   |   Порции 5-8   |   Видяна: 1352

Крем супа от картофи с парченца задушени гъби и разтопено пушено сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г пресни гъби (печурки, манатарки, микс...)
  • 200 г пушено сирене на палка
  • 400 г картофи
  • 1 глава лук
  • растителна мазнина за готвене
  • сол и пипер на вкус
  • вода
  • пресен копър по желание за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Картофите обелете, нарежете на кубчета, залейте с вода и оставете да врат на умерен огън, докато станат съвсем меки. След това - пюрирайте. Ако супата е по-гъста, добавете мляко или вода.

2. Докато картофите се готвят, наситнете лука и нарежете гъбите на тънки полумесеци. Сгорещете растителната мазнина в тиган, запържете в нея лука и след като стане прозрачен, добавете и гъбите. Гответе докато отделят водата си и тя се изпари. Махнете от огъня и подправете със сол и пипер.

3. Нарежете пушеното сирене на парчета и го пуснете при картофите след като вече сте ги пюрирали. Бъркайте на огъня докато сиренето се разтвори. След това махнете от котлона. Добавете гъбената запръжка в супата и опитайте на вкус. Ако е нужно, добавете още подправки.

4. Сервирайте по желание с наситнен пресен копър. Малко сметана също се връзва добре.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта