Регистрация

Плодов кейк с бадеми и кокос

Плодов кейк с бадеми и кокос
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2727

Кейк с ягоди и боровинки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За кейка:

  • 4 яйца, разделени на жълтъци и белтъци
  • ½ чаша захар
  • ½ с.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. смлян джинджифил
  • ¾ чаша бадеми, ситно смлени

За крема:

  • 100 г нискокалорично крема сирене, размекнато
  • ¼ чаша кокосово мляко
  • 2/3 чаша пълномаслена сметана
  • 3 с.л. пудра захар
  • ½ с.л. ванилия
  • кората от половин портокал

За плодовете:

  • 250 г ягоди
  • 100 г боровинки
  • сока от 1 портокал
  • кората от половин портокал
  • 1 ч.л. захар

Начин на приготвяне:

1. За кейка, използвайте тел за разбиване, за да разбиете заедно жълтъците и захарта. Оставете настрани.

2. С електрически миксер, разбийте белтъците, докато се оформят меки връхчета.

3. Смесете содата бикарбонат, джинджифила и бадемите в сместа с жълтъците. След това, добавете 1/3 от белтъците към жълтъците, на 1-2 сипвания.

4. Сложете с 1-2 разбърквания вътре и останалите белтъци, като гледате сместа да стане горе долу хомогенна.

5. Сложете в тавичка пергаментова хартия и я напръскайте със спрей за печене и брашно. Разстелете тестото равномерно върху тавичката. Печете за 15-20 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. След като е готово, охладете напълно.

6. Направете пълнежа, като разбиете заедно крема сиренето, портокаловата кора и кокосовото мляко, докато получите гладък крем.

7. С електрически миксер, разбийте сметаната, ванилията и захарта, докато сместа се сгъсти, но без да е на бучки.

8. Сипете така разбитата смес в сместа от крема сиренето, и разбъркайте докато стане хомогенно. Дръжте в хладилника, докато стане време да ползвате.

9. За да приготвите плодовете, сложете в купа ягодите и боровинките, захарта, сока и портокаловата кора в купа. Оставете да престои за няколко минути, за да се комбинират добре ароматите преди ползването. (Плодовете могат да се приготвят предварително и да се оставят в хладилник за през нощта)

10. Точно преди да сервирате, разрежете кейка на 12 равни квадрата. Разпределете ги по 2 или 3 парчета на човек и поставете слой крем и плодове.

 

Източник: opensourcefood

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта