Регистрация

Пълнена франзела със свинска пържола

Пълнена франзела със свинска пържола
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1801

Топъл сандвич с чесново хлебче и свинско месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 голяма свинска пържола без кост
  • 1 франзела или 2 багети
  • сол и черен пипер
  • 2 с.л. олио
  • 10 г масло
  • 2 скилидки чесън
  • клонка розмарин

За чесновия сос:

  • 20 г масло
  • 4 скилидки чесън
  • 50 г кашкавал или пармезан
  • 1/2 връзка копър

Начин на приготвяне:

1. Пържолата разрежете на две части през средата по дължина, така че да се получат две по тънки, но също толкова дълги пържолки.

2. Овкусете със сол и пипер.

3. Сгорещете олиото на много силна температура в тиган и сложете пържолките вътре. Трябва да се готвят по 1-1:30 минути от страна.

4. Пуснете в олиото клонката розмарин и нарязаните на шайби скилидки чесън. Щом обърнете от втората страна, добавете и маслото и заливайте със соса мръвките непрестанно. Извадете от тигана щом са готови.

5. Махнете крайщата на франзелата или багетите. Ако работите с франзела, разделете я на две по-малки франзелки като срежете през средата по ширина. Издълбайте от сърцевината на хляба така, че кората да остане като опаковка. Напъхайте месото в нея, като преди това можете да намажете образувалата се в хляба хралупа с останалата в тигана мазнина от готвенето на месото.

6. Разтопете маслото за сосоа и го смесете с намачкания на паста чесън, наситнения копър и сол на вкус. С четка намажете хляба хубаво с чесновия сос.

7. Прехвърлете в тавичка и запечете на 175 градуса за 15-20 минути. След изваждане поръсете кората с рендосан кашкавал, пармезан или друго жълто сирене.

8. Можете да нарежете на по-малки рулца или да сервирате сандвича цял. По желание поднесете листни зеленчуци и сос за потапяне.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта