Регистрация

Пилешко със зеленчуци в сладко-кисел сос

Пилешко със зеленчуци в сладко-кисел сос
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 12614

Панирани пилешки хапки с моркови, тиквички и чушки - символ на българо-китайската кухня.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • Един пакет пилешки гърди
  • 1 морков
  • 1 глава кромид лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 червена и 1 зелена чушка
  • 1 малка тиквичка
  • 1 с.л. мед
  • 2 с.л. соев сос
  • ½ лимон
  • 1 с.л. брашно
  • 2 с.л. олио
  • ½ ч.л. черен пипер и куркума
  • Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Подгответе предварително всички зеленчуци. Нарежете на шайби лука и го отделете така, че да останат лучени кръгчета. Към тях добавете нарязания на ситно чесън. Вземете картофобелачка и с нея нарежете на лентички моркова, само външната част на тиквичката (без семките) и чушката. Така зеленчуците стават на дълги и тънки като паста лентички.

Нарежете пилешките филета на дълги ленти. Така ще ги сготвите по-бързо. Оваляйте ги в брашно и ги запържете в силно загрятото олио, в което предварително сте добавили черния пипер и куркумата. След 4-5 мин. добавете към тях соевия сос, меда и нарязания на шайби половин лимон. Разбъркваме ги, за да се карамелизират. След 2-3 мин. добавяме всички зелунчици и с тях готвиме не повече от 4-5 мин., за да останат хрупкави. Ако не е достатъчно солено от соеви сос, добавете сол и още черен пипер на вкус.

Добър апетит!

пилешко с тиквички, чушки и моркови в китайски сладко-кисел сос

пиле в сладко-кисел сос по българо-китайски

Рейтинг и коментари

5 отлична
4
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта