Регистрация

Пилешки хапки с ананас и зеленчуци

Пилешки хапки с ананас и зеленчуци
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 2749

Пикантно пиле по азиатски с ананас, чушки и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 с.л. зехтин
  • 600 г пилешки гърди
  • 3 скилидки чесън
  • 1 червена сладка чушка
  • 400 г замразен ананас или ананас от консерва
  • 2 с.л. соев сос
  • 2 с.л. мед
  • 1 ч.л. настърган джинджифил
  • 1 ч.л. лют пипер
  • 150-200 г моркови
  • сол и черен пипер на вкус
  • 4 стръка пресен лук

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на средни тръбички пресния лук, моркова направете на тресчици, чушката - на правоъгълници. Ако използвате ананас от консерва, нарежете на средни хапки. Ориентирайте се по снимаката, защото формата на зеленчуците е важна за автентичната визия на ястието.

2. Плиешките гърди почистете и нарежете на неголеми парченца.

3. Сгорещете зехтина и запечатайте в него месото от всички страни.

4. Намачкайте чесъна и го прибавете към мръвките. След това добавете чушката, морковите и ананаса. Овкусете със сол, черен и лют пипер и джинджифил. След това сипете соевия сос и меда. Внимавайте да не прекалите със солта, защото соевият сос също е солен.

5. Гответе няколко минути, добавете пресния лук и махнете от котлона. По желание можете да посипете със семена бял сусам. След това сте готови да сервирате.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта