Регистрация

Пилешки гювеч с картофи и грах

Пилешки гювеч с картофи и грах
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 5732

Гювеч с пилешко месо, картофи, кисели краставички, лук, моркови и грахови зърна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 грама пилешко месо
  • 150 грама лук
  • 100 грама моркови
  • 10 кисели краставички
  • 200 грама картофи
  • 200 грама зелен грах от консерва - отцеден
  • сол и черен пипер на вкус
  • 2-3 с.л. растителна мазнина за пържене
  • 50-80 мл топла вода

Начин на приготвяне:

1. Лука нарежете на ситно, а моркова настържете на едро ренде. Загрейте мазнина в тиган и запържете първо лучените кубчета, а малко след това добавете и моркова.

2. Краставичките нарежете на кръгчета, картофите - на ситни кубченца, а пилешкото - на хапки.

3. Редете в гювеч в дадената последователност - първо пилешките хапки, след тях - картофите, после запръжката от лук и моркови, след това краставичките и за финал - грахта.

4. Разтворете солта и черния пипер във врялата вода и полейте ястието. Печете на фурна за 1.30 часа.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта